дом Общество В Каолиново отбелязаха Международния ден на майчиния език

В Каолиново отбелязаха Международния ден на майчиния език

0
ДЯЛ

На 21 февруари община Каолиново отбеляза Международния ден на майчиния език, обявен за такъв от ЮНЕСКО на 17 ноември 1999 г. с цел насърчаване на езиковото и културно многообразие и многоезичие.
Домакин на тържеството тази година беше основно училище „Н. Й. Вапцаров“ – село Лятно. В инициативата взеха участие ученици и от СУ „Г.Ст. Раковски“ в град Каолиново, ОУ „Хр. Смирненски“ – село Пристое, ОУ „Г. Ст. Раковски“ -село Климент и ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в село Лятно.
Почетни гости на мероприятието бяха Айшен Йозсой – представител на Бургаския консулски отдел в Република България, Емине Халил – председател на Дружеството на учителите в България, Фикрие Мехмед – бивш инспектор по турски език. Приветствие от името на община Каолиново поднесе Зия Насъф – председател на Общинския съвет. За предложената богата литературно-музикална програма учениците бяха удостоени с грамоти и награди, осигурени от кмета на общината Нида Ахмедов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтлагат възстановяването на Паметника-портал на Седми пехотен Преславски полк
Следваща статияОбщина Шумен увеличи капитала си в МБАЛ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here