дом Пътища Въпреки усложнената обстановка: Всички пътища в общината са отворени

Въпреки усложнената обстановка: Всички пътища в общината са отворени

0
ДЯЛ
24shumen.com/ Архивна

Всички пътища на територията на община Шумен са отворени за движение. Продължава работата на снегопочистващите фирми и в момента машините работят по вътрешните улици на селата, съобщиха от общинската администрация.
Във всички населени места има ток и вода. Проблем със зареждане на хляб и хранителни продукти има само в село Друмево, но не заради непроходими пътища, а поради авария на автомобила, с който стоката се транспортира.
Независимо от тежките зимни условия от фирмата „Пътнически автотранспорт“ съобщават, че градският транспорт ще продължи да обслужва нормално линиите в града и към селата.
Цялата налична техника на фирмите, пригодена за почистване на сняг, е навън от два часа тази нощ, обясни зам.-кметът Боян Тодоров. Към момента основните улици и булеварди в Шумен са проходими. Продължава почистването и в кварталите. Община Шумен призовава шофьорите, които пътуват из града, да спазват изискванията на Закона за движение по пътищата и да спират само от едната страната на пътното платно – вдясно, по посока на движението, за да не затрудняват почистването на улиците и да се осигури достъп на снегопочистващите машини.
От общинската администрация благодарят на всички граждани и фирми, които излязоха и почистиха тротоарите пред сградите си и прилежащите райони.
Няма информация за закъсали шофьори и бедстващи хора на територията на общината. Ситуацията обаче продължава да бъде тежка и от администрацията отново призовават да се пътува само ако е неотложно.При критична ситуация гражданите могат да звънят на спешния телефон 112 или на дежурния денонощен телефон в общината на номер 054/ 857 677. Изключително важно е да се подава коректна и точна информация, за да се реагира адекватно и ефективно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧервенокръстци от Шумен в помощ на бедстващи шофьори
Следваща статия4 КПП-та в областта заради ограниченията за движение на тежкотоварни автомобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here