дом Криминале Външно тяло на климатик изгоря, късо съединение подпали къща

Външно тяло на климатик изгоря, късо съединение подпали къща

0
ДЯЛ

13 са получените сигнали за произшествия през почивните дни, на които дежурните противопожарни екипи са реагирали.
На 3 януари в 23.02 часа е приет сигнал за пожар във външно тяло на климатик в автокъща на бул. “Ришки проход“ в Шумен. Към мястото на произшествието е насочен противопожарен екип. След пристигане огнеборците установили, че пламъците са унищожили външно тяло на климатик. При извършения оглед е намерена бутилка със запалителна течност. Извършен бил оглед, образувано е досъдебно производство.
На 5 януари в 19.19 часа е приет сигнал за пожар в коридор на къща на ул.“Рила“ в Шумен. Към адреса бил пратен екип. След пристигане на място огнеборците установили, че горят мебели и домашно имущество в коридора и стаите на първия етаж на къщата. Изяснено било, че пламъците са тръгнали след късо съединение в ел. инсталацията. Унищожени са мебели, домашно имущество, покривна конструкция около 1 кв.м., опушени са около 60 кв.м. стени. Пожарът бил загасен с помощта на 6 тона вода. Спасени са две съседни сгради.
Погасени са също така пожари в отпадъци в Шумен, в Смядово, в комин на жилищен блок в Шумен , в сухи треви до Хиподрума , в комин на къща в село Пристое, в отпадъци до Парк Студентски в Шумен, два пожара в отпадъци в стая на изоставена сграда на ул. “Рила“ и на ул. “Средна гора“ в Шумен, в отпадъци в сметище в село Конево. Всички за без материални загуби.
Оказано е съдействие за пренасяне на болен мъж от дома му до екип на спешна помощ. Техническа помощ е оказана за обезопасяване на катастрофирал автомобил „Фолксваген Голф“ до разклона за село Тервел на 3 януари малко след 19.30 часа.
Снимка: Архив на 24shumen.com, илюстративна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПиян шофьор от Шуменско спретна гонка с бургаски полицаи
Следваща статияДвама отиват на съд за кражба на ток

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here