дом Общество Възнагражденията на членовете на избирателни комисии не се облагат с данък

Възнагражденията на членовете на избирателни комисии не се облагат с данък

0
ДЯЛ

Съгласно разпоредбите на Изборния кодекс (ИК), възнагражденията на членовете на общински и секционни избирателни комисии не се облагат с данъци по Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Това съобщиха от НАП.
Предвид на това и във връзка с разпоредбата на чл. 12, ал. 1 от Закона за данъците върху доходите на физически лица, тези доходи са необлагаеми и съответно не подлежат на деклариране в годишната данъчна декларация по чл. 50 от същия закон. За изплатените възнаграждения не е необходимо да се издават служебни бележки по чл. 45 от закона, тъй като образците се издават с цел удостоверяване на облагаем доход и удържан данък.
Членовете на общински и секционни избирателни комисии, за времето, необходимо за работата им в съответната комисия, се осигуряват като лица, упражняващи трудова дейност на изборна длъжност. Осигурителните вноски на тези лица по Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравното осигуряване са за сметка на държавния бюджет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧетин Казак срещна музикалната легенда Мустафа Чаушев с негови приятели
Следваща статияЧетин Казак: Кърджали е положителен пример за ускорено развитие с кмет от ДПС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here