дом Култура Във Велики Преслав обсъждат опазването на културното наследство

Във Велики Преслав обсъждат опазването на културното наследство

0
ДЯЛ

Дискусия на тема „Методи за опазване на културното наследство“ организира международната фондация „Опън спейс“ със седалище Велики Преслав днес в читалище „Развитие“.
Поканени за участие са представители на общинска администрация и служители в 12-те читалища на територията на общината.
Специални гости на Кръглата маса са самодейци от Грузия, Испания, Франция, Италия и Венецуела, които работят в областта на фолклора.
„Идеята е гостите да разкажат каква политика предприемат за опазване и съхраняване на културното наследство. И най-вече как ангажират младите хора в тази кауза. В разговорите взаимно ще обменим опит“, заяви за 24shumen.com Павлина Димитрова, представител на фондация „Опън спейс“.
В събота самодейците ще представят своето изкуство на сцената на Общинския събор „Петровска китка“ в местността „Борова гора“ в старата столица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадивечаването на ловните полета в Шуменско продължава
Следваща статия25 години затвор при строг режим за убиеца на таксиметров шофьор в Разград

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here