дом Общество Във Велики Преслав протестираха срещу лошото състояние на пътищата

Във Велики Преслав протестираха срещу лошото състояние на пътищата

0
ДЯЛ

Над сто жители на Велики Преслав протестираха пред сградата на Общината заради лошото състояние на пътищата.
„Недоволството беше спонтанно и основателно. Положението с общинската пътна инфраструктура е трагично – дупки и кратери съобщиха общински съветници от старата столица за 24shumen.com. Болшинството от протестърите са били от ромския квартал „Боровец“, но имало хора и от други квартали на града.
Ръководството на общината беше обвинено в бездействие. За пример бяха дадени общините Смядово и Върбица, където непрекъснато се ремонтират пътища, с мисъл за хората, съобщиха присъстващи на митинга. Според тях другата атака към администрацията била в посока и непочистени тротоари, потънали в бурени и невъзможност да се минава със скъпи коли по разбитите пътища.
Особено критична била ситуацията в района на така нар. Генералски блокове.
Протестиращите поискали среща с кмета Александър Горчев. Той се появил и ги поканил в кабинета, но те отказали.
Не са били спестени упреци в духа на „не имитирайте дейност преди изборите, омръзна ни от лъжи“.
Кметът се опитал да успокои нажежената атмосфера, като уверил че до края на септември ще бъдат асфалтирани три улици – „Лозарска“, „Любен Каравелов“ и „Чергобиля Мостич“. А и други улици са включени в проекти за асфалтиране и поставяне на нови водопроводи.
Според съветници, тяхната колега Милена Маринова, която се разграничи от протестиращите, неправомерно си е приписала чужди заслуги за ремонтиране на улици в града. „Тя е една от всички 17 съветници, и не е по силите й да се справи сама с всички дейности по реновирането“, заяви колега на Маринова. Той уточни, че тя не била в комисиите, където се разглеждали проекти за предстоящи ремонти в града и селата.
Организатор на настоящия протест бе независимият общински съветник Валентин Тончев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ приемния ден на кмета Христов: Жена от Каспичан се жалва, че от години живее без ток и вода
Следваща статияБракониери пребиха горски служител в ДЛС – Шерба

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here