дом Общество Във Велики Преслав: Общинският съвет ще гласува мерки за облекчаване на...

Във Велики Преслав: Общинският съвет ще гласува мерки за облекчаване на населението и бизнеса при пандемия

0
ДЯЛ

Пакет мерки за облекчаване на населението и бизнеса на територията на община Велики Преслав за периода до отмяна на извънредното положение ще предложи на предстоящата сесия на Общинския съвет кметът инж. Янко Йорданов, съобщиха от местната администрация.
Считано от 16.03.2020 г. всички физически и юридически лица се освобождават от такса за ползване на пазари, тържища, панаири, тротоари, площади и улични платна /паркоместата/, и терени с друго предназначение. За лицата, предплатили съответната такса, ще се счита за платена за месеца следващ края на извънредното положение.
Няма да бъдат налагани публични запори върху трудови възнаграждения, описи на движими вещи и др.
Преустановяват се начисляването на лихви и неустойка за забавено плащане на задължения от частноправни субекти, отнасящи се за договори сключени с община Велики Преслав по следните закони – ЗЗД, ЗОС, ТЗ и ЗОП.
Удължава се срока на отстъпка от 5 на сто за такса битови отпадъци, данък недвижими имоти и данък МПС за физически и юридически лица до 30 юни.
Считано от 01.04.2020 г. отпада заплащането на еднократната ежемесечна такса в детските градини и ясли за прието дете на територията на общината.
Подобни мерки в условия на пандемия вече са в сила и в община Каспичан, след като бяха гласувани от местния разпоредителен орган.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЮрист е новият секретар на Община Нови пазар
Следваща статияСанитарен инспектор №1: Не отменяйте резервациите си за морето за юли и август!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here