дом Здраве Втори сме по смъртност от COVID-19 и девети по заболяемост в Европа

Втори сме по смъртност от COVID-19 и девети по заболяемост в Европа

0
ДЯЛ
Pixabay.com

С 23.2 смъртност от COVID-19 страната ни се нарежда на второ място в Европа и на Балканите. По заболяемост сме девети на стария континент и четвърти на Балканите с 635 на 100 000 души. Данните бяха оповестени днес на брифинг на Националния оперативен щаб.
Шест региона в страната са с над 700 заразени на 100 000 население. На първо място в черната статистика е София (град) с 925 заболели, Варна – 867, Перник – 807, Бургас – 784, Русе – 783, Софийска област – 789.
Най-ниска е заболяемостта в областите Разград, Видин, Кърджали, Търговище, Велико Търново, Габрово, където тя е под 500 на 100 000 души.
Втора седмица у нас се отчита лек спад на случаите, като за 14 дни тя е 7% и 0.5 за седем дни.
Въпреки това броят на хоспитализираните е с 3% повече, а при тежките случаи ръстът е с 0.6%. Заетостта на интензивните легла в болниците на страната е 64%, при тези за неусложнени пациенти – 87%.
На седмична база броят на новозаразените е близък до броя на излекуваните, съответно 21 788 и 19 105.
От щаба констатираха, че има лек спад в заболеваемостта и натиска върху болниците, но тенденцията все още е изключително крехка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВаксинирането с “Астра Зенека“ у нас продължава, не се препоръчва за жени с риск от тромбози
Следваща статияБойко Борисов се отказа от мястото си в парламента

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here