дом Общество ВСС даде втори мандат на Ванухи Аракелян като председател на Апелативен съд...

ВСС даде втори мандат на Ванухи Аракелян като председател на Апелативен съд – Варна

0
ДЯЛ

Съдийската колегия на ВСС избра с пълно единодушие Ванухи Аракелян за председател на Апелативен съд – Варна за идните пет години. Членовете на съвета изразиха категоричната си подкрепа за управленския стил, за професионалния капацитет, за компетентността и откритостта на съдия Аракелян, която ги е респектирала и със задълбочената си Концепция за стратегическо управление.
Съдия Аракелян е завършила ЮФ на СУ ”Св.Кл.Охридски” през 1988г. Била е стажант съдия в Окръжен съд Варна(ОС-Варна) и една година Главен юрисконсулт в ОбНС – Добрич. През 1991 год. встъпва като съдия в Районен съд – Варна, където е била зам.-председател и ръководител на Брачна колегия. От октомври 1996 година е съдия в ОС-Варна. Била е негов зам.-председател и ръководител на Търговско и фирмено отделение. Съдия Аракелян има най-високия ранг в съдебната система – съдия във ВКС и ВАС.
От юни 2004 година и в продължение на два мандата е административен ръководител – председател на ОС- Варна. През това време съдът два пъти е бил удостояван със званието „Съд модел“ за постигането на 30 критерия, свързани с утвърждаването на политики в сферата на управлението и контрола на делата, анализа и отчетността в цялостния процес на администриране и управление на институцията, за открита, прозрачна, достъпна и разбираема за обществото правораздавателна дейност, за активна образователна програма за правни знания и грамотност, насочена към младите хора от региона.
От месец февруари 2014 година, след конкурсна процедура ръководи третия по големина и втори по натовареност апелативен съд в страната – Апелативен съд – Варна. Открито и ясно говори за личната кауза, с която ръководи институцията – за повече обществено доверие в професионалната и личната почтеност на съдиите и служителите от съда, и на тези, от съдебния район на апелативния съд.
На снимката: Ванухи Аракелян (вдясно) по време на отчета на Шуменския окръжен съд.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСигналът: Детска площадка в стил пънк в Шумен
Следваща статияСпипаха шуменец с прякор Дългия с 4 грама амфетамин в дискотека

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here