дом Общество Всички полицейски служби на крак за максимална сигурност на хората за Великден

Всички полицейски служби на крак за максимална сигурност на хората за Великден

0
ДЯЛ

Районното управление на МВР в Шумен е извършило редица мероприятия за спокойното протичане на Великденските празници. Направена е среща със църковните настоятелства, където ще се обслужват литургиите за празника, заострено е вниманието за съмнителни пакети, вещи и поведение на гражданите. Обърнато е внимание на механизма за извършване на кражбите, изготвен е план за подсигуряване на засилено полицейско присъствие около църквите. В състава на екипите са включени представители на криминална полиция, охранителна полиция и пътна полиция, тъй като има шествия свързани с обходи на църквите. Ще има съвместни екипи с жандармерията, това са екипи от Охранителна полиция и Жандармерия, които работят в малките населени места.
Служителите на Пожарната също са извършили проверки в църквите, където се очаква по-голямо струпване на хора, инструктирани са църковните служители във връзка с безопасността и използването на подръчните противопожарни уреди. В навечерието на празника се предвижда на площад „Кристал” в областния град да има пожарен автомобил и още 5 мобилни екипа, които да бъдат в църквите, за да се гарантира пожарната безопасност на хората, присъстващи там. От Пожарната призовават хората да бъдат бдителни и при някакви съмнения за пожар, да сигнализират на 112, като опишат мястото с точност, за да може екипите да пристигнат максимално бързо.
От страна на Пътна полиция също са организирани редица мероприятия за празника. Те са свързани със специализирани полицейски операции на територията на област Шумен. Ще има засилено полицейско присъствие в малките населени места. Ще се работи по контрол за всякакъв вид нарушения. На територията в град Шумен също ще има полицейски операции около територията на храмовете, най-вече ще се следи за осигуряването на безопасно движение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпипаха рекордьор с 33 наказателни постановления на стойност над 10 100 лева
Следваща статияПланинското изкачване „Мемориал Валерий Великов“ 2018 открива автомобилния сезон в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here