дом Общество Все още няма решение за винетките за „Мътница“ и „Макак“

Все още няма решение за винетките за „Мътница“ и „Макак“

0
ДЯЛ

Общо 600 хил. лева за година би коствало на общинската хазна поддръжката на отсечките от републиканската пътна мрежа до кварталите „Мътница“ и „Макак“. Това обяви кметът Любомир Христов.
Разчетите са направени от Областно пътно управление – Шумен по молба на градоначалника. В сумата влиза и зимната поддръжка на участъците.
Действията на кмета бяха провокирани от проблема с винетките, защото се оказа, че жителите на двата квартала трябва да имат стикер, за да пътуват до Шумен. При създалата се ситуация, хората от „Макак“ и „Мътница“ заплашиха с гражданско неподчинение и заплашиха да отнесат проблема до премиера Бойко Борисов.
„Все още няма нищо сигурно. Сумата обаче е непосилна за бюджета на общината“, коментира Любомир Христов и добави, че за тази година заделените за ремонт на пътища пари са 1,5 млн. лева.
Направена от администрацията справка показва, че автомобилите в квартал „Макак“ са 400, а в квартал „Мътница“ – 200. Всички млади хора от двата квартала работят в града, а децата посещават училища в Шумен и ежедневно пътуват.
„От кръговото към „Макак“ е около 10 километра, а до „Мътница“ участъкът за поддръжка е около 1,2 километра. Трасетата са тежки за поддръжка“, каза още кметът и добави, че ако отсечките станат част от общинската пътна мрежа, решението трябва да се вземе от местния парламент.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТехнически проблем спря временно издаването на лични документи
Следваща статияДежурните екипи на РДПБЗН-Шумен са се отзовали на 18 сигнала за произшествия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here