дом Култура Връчиха наградата „Розалина Трутман“ на изявени студенти

Връчиха наградата „Розалина Трутман“ на изявени студенти

0
ДЯЛ

Годишната изложба на студенти от специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“ бе открита днес в галерия „Университетска“ в Корпус 2 на Шуменския университет. Това съобщиха от учебното заведение.
„Това е събитие, което традиционно ознаменува края на академичната година. Изложбата е един от трите големи конкурса на катедра „Визуални изкуства, теория и методика“ заедно с наградите „Фикосота“ преди 8 декември и студентския видео арт фестивал“, обобщи ръководителят на катедрата проф. Валери Чакалов.
Участниците в изложбата бяха поздравени от ректора на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ проф. д.и.н. Георги Колев. Той връчи наградите „Розалина Трутман“ за постижения на студенти в областта на визуалното изкуство. Те се осигуряват за седма поредна година с финансовата подкрепа на фамилия Трутман от Швейцария.
Наградата за цялостно представяне спечели първокурсничката Полина Михнева, а колективната награда спечелиха с инсталацията си Дарина Янакева, Анастасия Панайотова и Живка Николова.
Георги Георгиев-Жоро бе отличен за експеримент, Мариана Василева – в раздел живопис, Ивелин Андреев – за рисунка, Хюлия Идатова – за керамика, Антоанелия Табакова – за графика.
Бяха присъдени и три поощрителни награди за:
– Джулиана Вълчева – рисунка;
– Ема Балева – фотография;
– Андриан Ангелов – графика.
Снимка:ШУ
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлед протест от прокурор ще обсъждат Наредбата за реда за разкопаване на улици
Следваща статияВажно за пчеларите: Предстои третиране с препарати в землищата на Никола Козлево и Цани Гинчево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here