дом Общество Връчиха дипломите на абсолвентите от випуск 2018 на ШУ (снимки)

Връчиха дипломите на абсолвентите от випуск 2018 на ШУ (снимки)

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com Архив

Абсолвентите от випуск 2018 на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ получиха своите дипломи днес. Това стана на тържествена церемония в зала „Арена Шумен“.
За първи път младежите от двете образователно-квалификационни степени получиха свидетелствата си за завършено висше образование на обща церемония.

Пред погледите на присъстващите в препълнената зала, под звуците на Студентския химн на сцената излезе ректорското ръководство на университета.

„Шуменският университет е един от петте класически университета у нас. Бъдете горди, че завършвате образованието си във висше учебно заведение с над половинвековна традиция. Вярвам във вашите възможности и ви желая успешна реализация“, заяви в словото си пред присъстващите проф. Георги Колев – ректор на ШУ.
Заедно със зам.-ректора доц. Константин Константинов абсолвентите положиха клетва.
На церемонията присъства областния управител на Шумен проф. Стефан Желев, който поздрави младежите с успешното завършване.
„Днес е празник на волята за живот и мечтите на младите хора. Не забравяйте, че завършвате университет, който се намира на мястото, откъдето е започнала българската държавност и културна идентичност“, с тези думи към абсолвентите се обърна зам.-кметът Найден Косев.
От името на завършващите приветствие поднесе единственият пълен отличник на випуск 2018 на ШУ Берна Христова от специалност „Медицинска химия“. Тя благодари на преподавателите за положените усилия и пожела на колегите си: На добър път.
Първи своите дипломи получиха отличниците от петте факултета на ШУ. Общият брой на студентите, дипломирали се тази година, във висшето учебно заведение е 1 700.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКоледна филмотека в библиотеката
Следваща статияШуменски организации се включват в Националния протест на пчеларите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here