дом Общество Времеви коридор за български автомобили отвори Унгария

Времеви коридор за български автомобили отвори Унгария

0
ДЯЛ

Времеви коридор от 21.00 до 05.00 сутрин всеки ден отваря Унгария за български автомобили. Това обявиха днес след лична среща външните министри на България и Унгария.
Отбелязани са трасетата за преминаване и бензиностанциите, които българските шофьори на територията на Унгария могат да ползват. Разрешен е трафикъта за камиони, които превозват храни, медицинси материали и техника, както и преминаването на българи и румънци, които искат да се приберат в страните си. Това ще продължи, докато Румъния позволява преминаването през нейна територия.
Днес се очаква от Индия да излети самолет с 82 души, сред тях и над 30 българи. Други 12 сънародници в Чили очакват да бъдат транспортирани до България, но до момента латиноамериканската страна не позволява на самолети от Европа да кацат на нейни летища. Българи, които искат да се завърнат има и в Бали.
Прибирането на сънародниците ни е затруднено, защото 80% от полетите в света не се осъществяват.
Предложение с мерки за нормализиране на положението на границата между България и Турция е изпратило днес нашето правителство. Търсят се варианти за облекчаване на условията за превозване на стоки. Турция е издала списък с 68 страни, чиито шофьори задължително трябва да преминават 14-дневна карантина на територията на страната. България не е включена в рестриктивния списък.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия21 нови случаи на COVID-19 в страната
Следваща статияС представления онлайн шуменските актьори ще отбележат Световния ден на театъра

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here