дом Културна програма Воински умения, бойни практики и исторически възстановки в „Дни на предците –...

Воински умения, бойни практики и исторически възстановки в „Дни на предците – Плиска“

0
ДЯЛ

37 участници на тазгодишното VII-мо издание на „Дни на предците – Плиска“ ще покажат бита и традициите на старите българи и сродни нам култури от ранното и късно средновековие.
Фестивалът на средновековния бит и култура ще се проведе от 1-ви до 3-ти юни в Националния историко-археологически резерват „Плиска“.
Посетителите ще могат да видят исторически възстановки, конни клубове, реконструктори, изпълнители на автентичен и старовремски фолклор, майстори на старинни занаяти от страната и чужбина.
Акценти на събитието са воински умения и бойни практики, възпроизведени от гърба на коня и в пеши битки, конна езда и използването ѝ при пресъздаването на различни исторически периоди, както и използването на конете в наши дни.
Денят за демонстрации е 2-ри юни с програма от 11.00 до 17.00 часа, когато входът за посетителите ще бъде намален на 3 лв. за възрастни и 1 лв. за ученици.
Програма:
– 1 юни 2018 г. от 11.00 до 17.00 часа – лагерен живот – бит и култура през средновековието, вход за публиката и разглеждане на лагерите, представящи различни периоди от средновековния живот на нашите предци, занимания на участниците с публиката, свободни тренировки и демонстрации;
– 2 юни 2018 г. – ДЕН ЗА ДЕМОНСТРАЦИИ:
– от 09.00 часа – Вход за публиката и разглеждане лагерите на участниците;
– от 11.00 часа – Официално откриване и представяне на участниците;
– до 17.00 часа – Демонстрации и състезания – конни и бойни демонстрации, стрелба с лък, средновековни занаяти, бит и култура, средновековна храна и напитки.
– от 14.30 часа – Отворен турнир по стрелба с лък – ДНИ НА ПРЕДЦИТЕ – ПЛИСКА 2018.
– 3 юни 2018 г. от 9.00 до 12.00 часа – вход за публиката и разглеждане на лагерите, след 12.00 часа събиране на лагерите и отпътуване на участниците.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДнес отбелязваме Световния ден без тютюнев дим
Следваща статияВ КЕВР обсъждат увеличение на цената на тока от 1 юли

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here