дом Общество Военни „превзеха“ зала „Арена Шумен“ (снимки, видео)

Военни „превзеха“ зала „Арена Шумен“ (снимки, видео)

0
ДЯЛ

Военни „превзеха“ днес зала „Арена Шумен“ и пространството пред нея. Десантът започна с кацането на хеликоптер на площада пред залата. Със зрелищното изпълнение в Шумен бе открита националната информационна кампания „Бъди войник”.
Във фоайето на втория етаж на сградата е разкрита информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. Всеки, който желае може да получи информация за условията за кандидатстване за военна служба, длъжностите в Сухопътните войски, Военноморските сили, Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция”.

Стотици шуменци от всички възрасти с интерес разглеждат щандовете на различните родове войски. Уменията в ръкопашния бой, демонстрирани от командосите, привличат десетки зрители.

Най-възрастният посетител на борсата бе 98-годишният дядо Димитър, който прояви най-голям интерес към хеликоптера и се снима за спомен с пилота.
На събитието присъства флотилен адмирал Георги Пенев – заместник-командир на Военноморските сили, командири на военни формирования, представители на Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция” и 68 бригада „Специални сили”.

В пространството пред залата са представени образци на стрелково оръжие, артилерийски системи, БМ-21 „ГРАД”, буксирни гаубици Д-20 и М-30. Представителите на Военноморските сили са изложили водолазно оборудване, лодка тип „RHIB” и друга военна техника и въоръжение. Сред атракциите на демонстрациите е и бойният вариант на бронираната машина „Пустинна котка“.

Всички изложени оръжия са достъпни за посетителите. Под вещите наставления на опитни военни всеки може да се опита да разглоби и сглоби автомат, да погледне през мерните прибори на системите за стрелба и да се снима с командосите.

Демонстрациите на въоръжение и техника ще продължат до 18.00 часа.
Във фоайето на зала „Арена Шумен” от 18.00 ч. ще бъдат представени фотоизложбите „Победа и … погром. Величие и … падение” и „100 години от завръщането на бойното знаме на 19-ти пехотен Шуменски полк”.
Шуменци могат да видят копието на бойното знаме на 19-ти пехотен Шуменски полк и възстановката „Спасяване от плен и представяне на бойното знаме на 19-ти пехотен Шуменски полк – май 1919”. Историческите сцени ще бъдат пресъздадени от комитет „Крум Страшний”, „Традиция” – Варна, „Дръзки” – Варна, сдружение „Жива история” и приятели.
Концертът на национална кампания „Бъди войник” в зала „Арена Шумен” започва в 18.30 ч. В него ще участват Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Представителния духов оркестър на Военноморските сили, както и поп певците Орлин Горанов и Росица Кирилова. Танцов клуб „Задявка”, танцова формация „Танцувалня” и младата поп изпълнителка Крисияна Ивайлова ще бъдат участниците от Шумен. Входът е свободен.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът Христов и зам.-министър Сачева обсъждаха възможностите за развитие на професионалното образование
Следваща статияКметът поиска гаранции за бъдещето на Военния факултет в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here