дом Общество Военни награди за шуменски курсанти, спасили жена от удавяне край Смолян

Военни награди за шуменски курсанти, спасили жена от удавяне край Смолян

0
ДЯЛ

Курсантите младши сержант Мирослав Каров и старши сержант Михаил Михайлов от Националния военен университет „Васил Левски“ ще бъдат наградени за проявена всеотдайност и храброст при спасяване на живота на Радка Стоименова от Смолян. Това съобщиха от Факултета „Артилерия ПВО и КИС“ – Шумен при Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново, цитирани от Информационната система на Министерството на отбраната.
Инцидентът става на 30 юли тази година край езерото „Рибката“, близо до Смолян. С риск за собствения си живот момчетата спасяват давещата се жена и се обаждат на спешния телефон 112. Курсантите, които са родом от Смолян, помагат на пристигналия екип да изнесе пострадалата жена с носилка до линейката. От името на министъра на отбраната, бригаден генерал д-р Пламен Богданов, началник на Националния военен университет „Васил Левски“, ще връчи наградите. Награждаването на курсантите ще бъде непосредствено преди откриването на „Форум отбранителни технологии 2018″.
Младежите, участвали в спасяването на възрастната жена, която впоследствие почина, вече получиха наградата „Достойните граждани на община Смолян“. Наско Мазнев, Николай Кючуков, Мирослав Каров, Любен Ушев, Михаил Михайлов и Стоян Василев бяха отличени от кмета на община Смолян Николай Мелемов за героичната си постъпка.
На снимката: Церемонията по награждаването в Смолян
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтбелязваме Световния ден на сърцето
Следваща статияМладежите на ВМРО дариха книги и учебници на шуменско читалище

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here