дом Общество Военният лагер край Върбица – кауза пердута

Военният лагер край Върбица – кауза пердута

0
ДЯЛ

Идеята на кмета на Върбица Мердин Байрям да предостави общинска база и модерния спортен комплекс за провеждане на военен лагер за ученици тази година няма да се осъществи. Кметът беше готов да организира и съдейства за възраждането на военното обучение на територията на Шуменска област, похвалиха го военни експерти.
Усилията на кметската администрация да покажат колко добри домакини са в курорта „Върбица“ обаче удариха на камък. Причината – Министерството на отбраната даде разрешение за провеждане на лагера, но финансирането на проекта на Военно окръжие Шумен се отлага за догодина. Мотиви за отказа не са посочени.
Според разработената програма 14 ученици трябваше да летуват в курорта първа смяна. Предвидени бяха занимания на открито, участия в акции по оцеляване в гората, стрелби с пистолет, плуване и спортни игри. Пребиваването трябваше да бъде безплатно за учениците.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът показа обновения паметник на Пети полк
Следваща статияУчастници от 8 страни на Международното състезание по парапланеризъм в Шумен