дом Здраве Водосвет за хората с редки болести отслужиха шуменски свещеници

Водосвет за хората с редки болести отслужиха шуменски свещеници

0
ДЯЛ

Водосвет за хората с редки болести отслужиха свещеници в храм „Св.Възнесение Господне“ в Шумен в техния ден – 29 февруари.
„Когато ни споходи някаква болест или нещастие, ние слизаме на земята, виждаме другата страна на живота, която носи отпечатъкът на греховността. Ясно е главна причина за болестите са нашите грехове спрямо Бога и ближните“, заяви архиерейският свещеник Димитър Николов след службата. Според него заболяванията са за назидание много пъти, но и за нашето обръщане.
Медицината днес напредва неимоверно много и разполага с модерни способи за лечение, но болните не намаляват, а се увеличават, каза духовникът. Съвременният свят обаче не лекува душата, е изводът.
Църквата е тази Витезда, къпалня, където човек се кротва. И разбира, че не всичко в живота е веселие и смях. Има изпитание и страдание, продължи отец Димитър.
Там където те се появят, трябва да бъде насочена нашата братолюбива грижа към такива хора, апелира той. И посочи средствата – утешителна дума, молитва, посещение, материална помощ, според възможностите.
Мотото на тазгодишната кампания за съпричастност с хората с редки заболявания е „Ние сме 300 милиона“.
„Имаме подкрепата от Парламентарната комисия по здравеопазване, Министерството на здравеопазването, Националната здравна каса и болници, които обгрижват пациентите „, заяви пред 24shumen.com Петинка Банова, представител на Националния алианс на хората с редки болести за Шуменска област.
Като проблем тя посочи липсата на точен регистър за заболелите. Банова се запознала наскоро с млада жена, от Шумен, която страдала от рядко заболяване.
Трудно било намирането на подходящи лекарства. А стандартните не влияели благоприятно върху лечението. Освен това медикаментите били закупувани на свободна цена и не се поемали от Здравната каса.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАПИ: Тол системата тръгва в 05.00 часа на 1 март
Следваща статияИма ли надежда овцата да свали розовата фланелка и да стане вълк?!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here