дом Общество Водата на шест обществени чешми в Шумен е годна за пиене

Водата на шест обществени чешми в Шумен е годна за пиене

0
ДЯЛ

Водата на шест обществени чешми в Шумен е годна за пиене. Това показват данните на РЗИ от последното лабораторно изследване за качеството на водата на обществените чешми в Шумен. Направено е пробонабиране от 11 обществени чешми.
Годна за пиене е водата на чешмите срещу Томбул джамия, по пътя за Паметника, по отсечката от Шумен за квартал „Дивдядово“, чешмата до комплекс „Бохеми“, чешма № 2 по пътя за Лозево и чешмата на разклона за Кочово по пътя от Лозево към Новосел.
С отклонения по микробиологични показатели е водата от чешмата до комплекс „Кьошковете”, чешмата при „Бабешкия мост“ и чешмата на улица „Поройна“ в квартал „Дивдядово“. Водата от тези чешми не следва да се ползва за пиене, предупреждават от РЗИ.
Водата от чешмата на улица „Янко Сакъзов” е с наднормено съдържание на нитрати. Измерената стойност за нитрати е 55 мг/л, при максимално допустима 50 мг/л. Водата от тази чешма да не се ползва за пиене от малки деца.
Водата от чешма № 1 по пътя от Шумен за Лозево е със завишени стойности на показател „мътност” над обичайните приемливи за потребителите. От РЗИ препоръчват водата от тази чешма да не се ползва за пиене.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОт 4 февруари големите ученици започват поетапно занятия
Следваща статияПровеждат при открити врата януарската сесия на Общински съвет-Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here