дом Общество Водата в Шумен все още е мътна и негодна за пиене и...

Водата в Шумен все още е мътна и негодна за пиене и готвене

0
ДЯЛ

Водата в Шумен продължава да е с висока мътност и не може да се ползва за пиене и готвене. Това показват последните изследвания на проби от РЗИ-Шумен.
Получените лабораторни резултати от контролните проби питейна вода, взети ежедневно в периода от 29 март-2 април, от по 3 пункта, разположени в различни райони на Шумен показват, че стойностите на показател мътност все още са над обичайните и са неприемливи за потребителите. Не се констатират други отклонения от нормите по изследваните физикохимични показатели. В пунктовете, от които е взета водата се установява наличие на остатъчен хлор в нормативно определените граници.
От страна на РЗИ – Шумен продължава засиления контрол над обеззаразяването на водата подавана от „ВиК – Шумен“ в зоната на водоснабдяване язовир „Тича“. Инспекцията препоръчва, водата в населените места, водоснабдявани от язовир „Тича” – Шумен, Велики Преслав и селата П. Волов, Белокопитово, Дибич да не се ползва за пиене и приготвяне на храна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОблачно и дъждовно, температурите се понижават
Следваща статияВ Деня за размисъл: От късане на плакати до яко „обработване“ на утрешния избирател

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here