дом Общество Внимание, туристи! Падащи каменни късове в района на Костадиновия скален манастир

Внимание, туристи! Падащи каменни късове в района на Костадиновия скален манастир

0
ДЯЛ

Предупредителни табели и обезопасителни ленти са поставени в района на Костадиновия скален манастир над великопреславското село Осмар. Той се намира в границите на ПП „Шуменско плато“ и туристи сигнализираха в Дирекцията за паднали скални късове.

Проверката на експертите показа, че отломките са се отчупили под скалния феномен „Окото“ и срутището препречва един от подходите към него. Не е засегнат скалния манастир, металната стълба, водеща до входа му също не е пострадала. Експерти от Парка сложиха обезопасителни ленти, с които да се ограничи преминаването под рушащата се скала и поставиха предупредителни табели за опасност от падащи камъни. Заради риск от инциденти от Дирекцията на Парка препоръчаме изкачването до скалния феномен „Окото“ да става само от подхода, където има обезопасително въже, а посещението на Костадиновия манастир да бъде с повишено внимание тъй като подобно срутване на варовиковите скали е имало и преди.
Според чл. 144 от Закона за горите, достъпът до горските територии е свободен и на собствен риск, но Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ отправя предупреждание към туристите, които посещават района.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия17 години затвор при строг режим за овчар, пребил колегата си до смърт
Следваща статияОтпада задължителната 14-дневна карантина за пристигащите от Белгия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here