дом Общество Внимание, пчелари: Пръскането на площи с препарати в района продължава

Внимание, пчелари: Пръскането на площи с препарати в района продължава

0
ДЯЛ

Община Шумен уведомява собствениците на пчелни семейства в Шумен, включително и в кв. „Макак“, кв. „Дивдядово“ и гл.специалисти на същите квартали, че ДП ”НКЖИ” поделение Електроразпределение РП Енергосекция Горна Оряховица ще проведе третирания с растителнозащитни препарати по утвърден план-график както следва:
От 28.05 до 29.05.2019г. от 8.00 до 17.00 часа на терена около стълбовете от контактната мрежа в сервитута (разстояние шест метра от главна релса от двете страни) по ЖП линия София-Варна-участък Мадара-Каспичан.
Третирането ще е с продукт – НАСА 360 СЛ с карантинен срок 30 дни и доза 4% разтвор.
Мероприятието се извършва срещу вредител – Едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели.
От администрацията информират собствениците на пчелни семейства в областния град, включително и в кв. „Макак“, кв. „Дивдядово“, кметовете на селата Панайот Волов и Белокопитово, както и гл. специалисти на кв. „Макак“, кв. „Дивдядово“ в Шумен, че ДП ”НКЖИ” поделение Електроразпределение РП Енергосекция Горна Оряховица ще проведе третирания с растителнозащитни препарати и в други райони по график както следва:
1.От 29.05 до 31.05.2019г. от 8.00 до 17.00 часа на терена около стълбовете от контактната мрежа в сервитута /разстояние шест метра от главна релса от двете страни/ по ЖП-линия Шумен – Комунари – в участъка Шумен-Смядово-НВ Желъд.
Третирането ще е с продукт –НАСА 360 СЛ с карантинен срок 30 дни и доза 4% разтвор.
2.От 29.05 до 31.05.2019г. от 8.00 до 17.00 часа на терена около стълбовете от контактната мрежа в сервитута (разстояние шест метра от главна релса от двете страни) по ЖП линия София – Варна – участък Търговище – Хан Крум.

Третирането ще е с продукт- НАСА 360 СЛ с карантинен срок 30 дни и доза 4% разтвор.
Съгласно чл.10 от Наредба 13 от 26.08.2016 г. на МЗХ, собствениците на пчелни семейства са длъжни да предприемат мерки по опазване на пчелните семейства от отравяне.
За повече информация: тел: 0889 807 810 ДП ”НКЖИ” поделение Електроразпределение РП Енергосекция Горна Оряховица и 054/857 710 – Община Шумен.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрецедент: Без номинации за „Учител на годината“ във Велики Преслав
Следваща статияАйсел Руфад, областен председател на ДПС Шумен: Благодаря ви за доверието!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here