дом Общество Внимание: Атакуват електронните ни пощи с опасен мейл

Внимание: Атакуват електронните ни пощи с опасен мейл

0
ДЯЛ

Поредна хакерска атака се разпространява от няколко дни по електронните пощи. този път се изпращат се съобщения, от „съдебни изпълнители“ с покана за доброволно погасяване на дългове.
Като податели са вписани имената на реални адвокати, уточнява пък БНТ.
Изпратените съобщения целят да инсталират зловреден софтуер, за получаване на достъп до пароли и банкови сметки. Нетипичният електронен адрес, от който е получено съобщението, липсата на телефон за обратна връзка, както и самото наименование на прикачения файл могат да подскажат, че става дума за опасен имейл.
Препоръчваме да не отваряте прикачения файл, а директно да го „пратите“ в кошчето.
Бележка на редакцията: Репортер на 24shumen.com получи мейл на личната си електронна поща за доброволно погасяване на дълг
Снимка: 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРазпределят местата за продажба на мартеници в областния град
Следваща статияПриключва ремонтът на важен пътен участък в община Никола Козлево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here