дом Общество Внимавайте с фалшивите новини относно коронавируса, 35-годишен се сдоби с досъдебно

Внимавайте с фалшивите новини относно коронавируса, 35-годишен се сдоби с досъдебно

0
ДЯЛ

След бързи действия на криминалисти от РУ-Търговище е установен авторът на коментар в сформирана на териториален принцип група в популярна социална мрежа, който е бил публикуван там в 01.30 ч на днешната дата. Коментарът гласи, че от днес официално има коронавирус и в Търговище – твърдение, което не отговаря на действителността. До момента в града не е регистриран болен с това заболяване, съобщиха от ОДМВР-Търговище.
Установено е, че авторът на коментара е 35-годишен мъж от село в община Котел, област Сливен, който имал жилище и в Търговище. В обяснението си пред органите на реда същият е казал, че чул такова твърдение от свои познати на 19.03.2020 г. в Търговище, на което повярвал, а впоследствие решил да го сподели в социалната мрежа – в група на хора, свързани с гр. Търговище.
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 326 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПърви случай на COVID-19 в Шумен (обновена)
Следваща статияДиректор на шуменско училище: Аплодирам учителите всеки ден!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here