дом Общество ВКС потвърди присъдата на бившия шеф на „Напоителни системи“ в Шумен

ВКС потвърди присъдата на бившия шеф на „Напоителни системи“ в Шумен

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Състав на Върховния касационен съд (ВКС) е потвърдил осъдителната присъда на бившия шеф на „Напоителни системи“ ЕАД в Шумен Юлиян В. на 15 януари 2020 г. Както вече е известно, той бе осъден на 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.
Юлиян В. бе предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен за умишлена безстопанственост при управление на „Напоителни системи“, от което бяха причинени значителни вреди за държавното дружество. Като длъжностно лице Юлиян В. разпореди да бъде изпусната водата в язовир „Нови пазар 1“, за да бъде извършен нерегламентиран стопански риболов. Така от 500 000 куб. метра вода в язовира след разпореждането му остана едва една десета от водния обем.
Влязлата в сила присъда заварва осъдения като управител на общинското дружество „Общински жилища и имоти“ в Шумен. Окръжната прокуратура в града очаква реакцията на Община Шумен, като смята за неморално осъден като длъжностно лице за умишлена безстопанственост в ръководено държавно дружество да ръководи общинска фирма, пишат още от Апелативна прокуратура.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНАП: Няма да има удължаване на срока по Наредба Н-18
Следваща статияПроблемите във водния сектор ще се обсъждат и на предстоящата общинска сесия в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here