дом Общество Вицепремиерът Симеонов предлага да се върне старият режим на пушене в заведенията

Вицепремиерът Симеонов предлага да се върне старият режим на пушене в заведенията

0
ДЯЛ

Внасяме законопроект за промяна в Закона за здравето, с който да се разреши тютюнопушенето в обособени помещения. Да се възстанови старият режим. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на БНТ вчера.
„Запазваме ограниченията, така че да не се допуска пушене на определени обществени места, като театри и зали, но не разбираме какъв е смисълът да се ограничава тютюнопушенето в заведенията за хранене“, обясни вицепремиерът и добави, че сега действащият закон въобще не се спазва и това е ясно на всички.
„Аз съм озверял противник на тютюнопушенето. Ето сега ще ме намразят 240 човека, но казвам, че се пуши в парламента“, коментира Валери Симеонов. „Има двуличие, не мога да разбера защо се създават закони, които не се спазват и се нарушават на всяка крачка. Разходете се по бул. „Витоша“ и влезте в едно заведение. Основно в София се нарушава този закон, в провинцията не чак толкова. Виждам голямата разлика от прилагането на законите в столицата и в провинцията“, посочи той. „Голяма част от българите са пушачи, колкото и да не ми харесва, тези хора имат право да пушат в обособени помещения, без да пречат на другите да имат възможност да пушат, особено в заведенията за хранене, за настаняване, на гарите, защото в цяла Европа е така“, заяви вицепремиерът.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПриключи националният конкурс „Преслав – история на цял един народ“
Следваща статияАдминистративният съд спря заповедите за заличаване дейността на екарисажа