дом Култура Виртуозният пианист Людмил Ангелов с концерт в Шумен

Виртуозният пианист Людмил Ангелов с концерт в Шумен

0
ДЯЛ

Виртуозът на пианото Людмил Ангелов ще зарадва шуменската публика с изява на 4 февруари от 18.35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“. Това съобщиха от Симфониета-Шумен.
Популярен на петте континента за шуменци Ангелов добре познат като председател на журито в клавирния конкурс „Панчо Владигеров“.
Този път пианистът гостува в Шумен по покана на симфоничния оркестър и на диригента Станислав Ушев. В четвъртък Людмил Ангелов ще изпълни една от най-обичаните творби от музикалната литература – Първи концерт за пиано и оркестър от П. Чайковски, любим по целия свят заради своята красота, изразителност и дълбочина. Преди него публиката ще се наслади на произведения от Исак Албенис и увертюрата „Дама Пика“ от Франц фон Супе.
Людмил Ангелов е роден във Варна в семейство на музиканти, което предопределя творческия му път. Носител е на всички престижни награди за пианисти в света: „Фредерик Шопен“ (Полша), Palm Beach (САЩ), Piano Masters (Монте Карло) и World Piano Masters Tour (Франция). Добил световна популярност, Людмил Ангелов е изнасял рецитали, камерни концерти и е бил солиcт на реномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти. Свирил е в Берлинската Филхармония, „Музикферайн“ и „Щатсопер“ във Виена, „Концертгебау” в Амстердам, „Плейел” и „Гаво” в Париж, „Линкълн Център” в Ню-Йорк, „Ла Скала“ в Милано, „Алтеопер“ във Франкфурт, „Херкулес” в Мюнхен, BOZAR в Брюксел, KKL в Люцерн, Операта в Монте Карло, Цюрихската опера, Националната филхармония и Националната опера във Варшава, „Аудиторио Насионал” в Мадрид, залата на Московската консерватория, KBS в Сеул и много други.
Людмил Ангелов винаги се е стремял да бъде максимално близък до авторския музикален текст и възприема себе си като медиатор между композитора и аудиторията. „Много е важно да разберем, че тази музика трябва да я дадем на публиката, а не да покажем себе си. Именно тя е важна и трябва да достигне до хората, за да стопли сърцата им“, казва музикантът.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места с прекъсване на електрозахранването
Следваща статияУчениците от 7, 8 и 12 клас подновиха занятия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here