дом Култура Виртуозите Теодосий Спасов и Илиян Илиев с букет от красива музика за...

Виртуозите Теодосий Спасов и Илиян Илиев с букет от красива музика за Деня на жената

0
ДЯЛ

Симфониета – Шумен, Теодосий Спасов и виртуозният кларинетист Илиян Илиев поднасят на дамите букет от красива музика, съчетаваща джаз, фолклор и класика на 8 март. От 18.35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“ ще прозвучат премиерно в Шумен Концерт за кавал, кларинет и оркестър от знаменития кавалджия Теодосий Спасов и Концертна фантазия за кларинет по мотиви от операта на Верди „Риголето“ от италианския композитор Луиджи Баси. В програмата са включени и други авторски произведения от големия български музикант Теодосий Спасов. Диригент на празничния концерт е Станислав Ушев.
Наричат Теодосий Спасов кавалджията на света. Tеодосий Спасов е музикант с огромен кръг почитатели по цял свят. Той е роден на 4 март 1961 година в град Исперих. Завършил е Средно музикално училище „Филип Кутев” в град Котел и Академията за музикално и танцово изкуство в град Пловдив. Познаваме го като виртуозен изпълнител на кавал, който може да изсвири стилно всяка народна мелодия. Още по-известен е със своите оригинални идеи, за осъществяването на които събира музиканти от различни жанрове.
Роден в Пловдив, Илиян Илиев получава заслуженото признание на публика и критика по цял свят за творческия си талант, определян за един от водещите кларинетисти на своето поколение. Учил последователно в Националната музикална академия в София и „Джулиард Скул“ в Ню Йорк, кларинетистът с лекота покорява взискателните сцени на САЩ и Европа.
А на 16 март /петък/ очаквайте друг голям музикант, роден в града под тепетата – Марио Хосен, който ще изпълни друга премиера за Шумен на Концерт за цигулка и оркестър от Марин Големинов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия1 улица и 8 фирми остават без електрозахранване днес, смущения на десетки адреси в Шумен
Следваща статияШуменци „икономисаха“ от ток, закачиха се нелегално към енергото

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here