дом Общество ВиК: Нашите съоръжения са изправни, не са причина за завиряването край „Дивдядово“

ВиК: Нашите съоръжения са изправни, не са причина за завиряването край „Дивдядово“

0
ДЯЛ

Съоръженията на ВиК-Шумен са в изправност и не са причина за завиряването край квартал „Дивдядово“. Това показва проверка на специалисти от Водното дружество.
В района на завирените водни маси по дерето, вливащо се в яз.“Соара“, няма установени аварии и течове на близко разположени водопроводи и канали, съобщиха от ВиК.
„Водите на дерето, вливащо се в яз. „Соара“, в участъка след заустването на отливния канал, преминават чрез изградени водосточни съоръжения под жп линия София-Варна и напоителен канал М-1 от ВС ”Виница”, които следва да се поддържат от стопаните на съоръженията над тях.
Изградената канализационна мрежа на кв.“Дивдядово“ е от смесен тип. В нея се събират и отвеждат както битови отпадъчни води от имотите, така и дъждовни води от прилежащите терени и дренажни води. Отпадъчните води в канализационната мрежа на кв. „Дивдядово“ се отвеждат с довеждащ канал до КПС (канална помпена станция) „Дивдядово” и от там чрез тласкателен канал до ПСОВ-Шумен. Канализационната система е проектирана така, че по довеждащия канал към КПС ”Дивдядово” е предвидено двукратно разреждане на битовите отпадъчни води. При интензивни валежи, прииждащите в повече разредени води, се отливат през изградена преливна шахта чрез отливен канал в дерето, вливащо се в яз.“Соара“.
При падналите интензивни валежи, в предходните седмици, от канализационната система на кв. „Дивдядово“ са отведени големи количества дъждовна вода, които са се отлели в дерето, вливащо се в яз. „Соара“. Пропускателната способност на водостоците е намалена по някаква причина, и това не позволява нормално да се оттичат водите от дерето“, показва още проверката на ВиК.
Както 24shumen.com вече информира, след подаден сигнал за завиряване, в района на жп линията край квартал „Дивдядово“, експерти на РИОСВ извършиха незабавна проверка вчера.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама младежи подкараха нерегистрирани возила
Следваща статияСъдът обяви за нищожно решението на Общинския съвет за финансиране на Скаутския клуб

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here