дом Култура Видни театроведи ще оценяват участниците в рецитаторски конкурс в Шумен

Видни театроведи ще оценяват участниците в рецитаторски конкурс в Шумен

0
ДЯЛ

Проф. Здравко Митков ще бъде председател на журито на 27-мия Национален кконкурс за изпълнение на българска и унгарска литература в Шумен, който ще се проведе от 24 до 26 април в НЧ „Добри Войников – 1856“ в Шумен. Членове са театроведът доц. Юрий Дачев и актрисата Йоана Буковска – Давидова, научи 24shumen.com.
На три годишнини се посвещава престижният конкурс – 100 години от началото на Българо-унгарските дипломатически отношения, 120 години от рождението на унгарския писател Шандор Мараи и на 170-годишнината от рождението на Иван Вазов.
Участниците изпълняват по свой избор произведения от унгарската и българската поезия, проза и драматургия с общо времетраене 10 минути.
Изпълнението на текст от унгарски автор е задължително. Тази година акцентът е върху творчеството на унгарския писател Шандор Мараи. Препоръчително е и изпълнението на произведения от творчеството на българския поет и писател Иван Вазов.
Участниците в конкурса се разделят в пет групи – ученици до 11 години, ученици над 11 години, непрофесионалисти, студенти от ВУЗ по изкуствата и артисти-професионалисти.
Организатори са Община Шумен, Унгарският културен институт при посолството на Унгария в София. Предстоящото издание е под патронажа на Министерството на културата.
Голямата награда „Владимир Трендафилов“ за изключително художествено изпълнение е с финансов еквивалент 1 000 лв.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ клас след термосканиране
Следваща статия„Чай за пушене“ щракна белезниците на 20-годишен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here