дом Общество Великденски сметки: Колко ще струва празничната трапеза на шуменци?

Великденски сметки: Колко ще струва празничната трапеза на шуменци?

0
ДЯЛ

Броени дни преди Великден трескавата подготовка за празничната софра започна. Големите вериги „заляха” потребителите с различни промоции и изкушения. Менюто е ясно – козунаци, яйца, агнешко месо и зелена салата, а празничният списък достига колосални размери, ако към него се прибавят и куп други покупки тип „няма как да не взема от тези салфетки със зайчета”. В зависимост от бюджета и броя на гостите, варира и сумата, с която ще се бръкнем за празниците. Колкото и да „стискаме кесията” обаче, прогнозната цена на празника варира между 50 и 100 лева за семейство от 4 души. За килограм от традиционното агнешко ще оставите в магазина от 9 до 14 лева. Но ако сте голяма фамилия,по-добрият избор е да си купите цяло агне директно от животновъд, което ще ви струва около 100 – 150 лева.

Седмица преди Великден цените на яйцата достигнаха до 0.27 лв/бр., а промоционални оферти предлагат кора яйца за около 5.50 лв. За любимата част от празника на малчуганите – боядисването, ще трябва да си приготвим от 2 до 5 лева за боя или друга украса. Цените на козунаците и тази година започват от 1.99 лв, като масово тези варианти са с пълнеж… само на надписа на опаковката. Други вариации на празничния „хляб” достигат и до 5-7 лева. Търговците не са забравили и „примамките” за малките деца, като за тях трябва да отделите още 5-6 лева за шоколадови зайчета, яйца или пиленца. Свежата част от трапезата ще ни струва около 6 лева, като цените на салатките масово варират по 1 лев за брой. Всъщност най-важно за великденската трапеза не е какво ще сложите на масата, а с кого ще седнете около нея, но пък няма как да стане около празна софра. Така, че въоръжете се с търпение, за да проверите най-изгодните предложения и с предпазливост, за да не останете опарени от „изгодна сделка”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧитателите посочиха: ‎‎‎1 131 158 уникални „Да” за 24shumen.com
Следваща статияУтринна разходка: Балон се извиси в небето над Мадара (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here