дом Култура Велика сряда е!

Велика сряда е!

0
ДЯЛ
Снимка: Pixabay.com

Днес е денят на Тайната вечеря на Божия син с Апостолите, по време на която им казва, че един от тях ще го предаде. Това е Велика сряда от Страстната седмица.
В деня на Светата и Велика сряда Юда отишъл при юдейските първенци и уговорил предателството на Христос за тридесет сребърника.
Другото съдбоносно библейско събитие е Тайната вечеря, на която Исус дава на своите ученици последните си духовни напътствия. Пророкува смъртта си на кръста и посочва, че един от тях ще го предаде на фарисеите, за да бъде съден, измъчван и разпнат.
След вечерята Христос взима хляба, разчупва го и раздава на учениците си с думите: Вземете, яжте, това е моето тяло!“ После вдига чашата с червено вино и казва: Пийте от нея всички. Това е моята кръв. Кръвта на Новия Завет, която се пролива за опрощаване на греховете. С тези слова се поставя началото на ново духовно учение, на нов мироглед. Установено е тайното свето причастие.
На Велика сряда жените не трябва да работят женска работа. Абсолютно е забранено миенето на прозорци, да не се изхвърля боклука от къщи – носи нещастие на къщата. Не се пере, не се шие, не се тъче . Децата пък берат здравец, правят го на китки, за да са здрави през цялата година.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електроенергията
Следваща статия„Има такъв народ“ получиха и върнаха мандата за съставяне на правителство

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here