дом Общество Вдигнаха драстично таксите за регистрационните табели по избор

Вдигнаха драстично таксите за регистрационните табели по избор

0
ДЯЛ

Правителството увеличи таксите за регистрационни табели на автомобилите с номер по избор.
Аргументът за това е засиленото търсене на такива номера и ограниченият им брой, което според кабинета би довело до невъзможност за изпълнение на тази услуга.
Промените в ценовата листа бяха публикувани за обществено обсъждане в средата на февруари тази година, а приети в началото на месец май.
Ако искате табела с четири еднакви цифри, вече се налага да заплатите 1 500 лв., вместо 1 000 лв. За номер на колата си с комбинация от шест букви и/или цифри, по ваше желание, ще се бръкнете с 7 000 лв.
Най-голямо е увеличението за комбинация от цифри „аа-вв“, „ав-ва“ и „ав-ав“, като „а“ и „в“ са различни числа от 0 до 9, както и за регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание. Такива номера вече ще се таксуват по 300 лв., вместо досегашните 30 и 50 лв.
С промените в Тарифа №4 са въведени единни такси за първоначална регистрация на пътни превозни средства, за промяна в регистрацията им чрез смяна на регистрационен номер и за възстановяване на регистрацията.
Така за първоначална регистрация и промяна в регистрацията, със смяна на табели с регистрационен номер, както и възстановяване на регистрацията на превозно средство с прекратена такава ще се плаща 35 лева за лека кола, 30 лева за ремаркета и полуремаркета и 28 лева за мотопеди, мотоциклети, три- и четириколесни превозни средства. За транзитни и временни номера ще се плаща 20 лева.
С въвеждането на една такса за няколко услуги се цели облекчаване на административното обслужване и възможност за плащане на различни гишета. Предлагането на комплексни услуги ще спести няколкото такси към обслужващите банки, а се дава и възможност плащането да стане чрез ПОС терминални устройства, каквито има във всички пунктове за регистрация на автомобили.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлизо година затвор за шуменец, шофирал след коктейл от наркотици
Следваща статияДен за размисъл преди частичните избори за кмет в Маломир и Миланово