дом Общество Вандали отново посегнаха на паметника на Тодор Колев в Шумен

Вандали отново посегнаха на паметника на Тодор Колев в Шумен

0
ДЯЛ

Емблематичният за Шумен паметник на Тодор Колев отново стана обект на вандализъм. След като през 2014 година, ден преди рождения ден на великия български актьор, недобросъвестни граждани счупиха парче от лъка, днес той отново осъмна без такъв.
Паметникът се охранява с видеокамери, което предполага, че ще направи издирването на хулиганите по-лесно. При първото посегателство обаче, точно във фаталната нощ, камерите не са работели. Дни по-късно откъснатото парче бе намерено, захвърлено в храсти.
Паметникът е с височина 205 см и тежи около 650 кг. Той бе открит на 11 юли 2014 година. Композицията е изградена от бронз и се състои от две части. Основният монумент представя твореца Тодор Колев в най-разпознаваемата му роля – тази на музикант с цигулка в ръце и бомбе. Втората част от композицията е филмова лента от бронз, която се намира зад статуята на актьора. Скулптор и създател на идейния проект е Младен Младенов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа 10 септември: Безплатни изследвания за хепатит В и С в Шумен
Следваща статияЗадържаха под стража мъж от Търговище, блудствал с три деца

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here