дом Общество Валери Симеонов със съвет: Спрете да търкате талончета от Националната лотария!

Валери Симеонов със съвет: Спрете да търкате талончета от Националната лотария!

0
ДЯЛ

Искам да дам съвет на българските граждани. Те трябва да спрат да си купуват частни талончета, защото спирането на действията на частните лотарии ще се извърши в момента, в който Закона бъде публикуван в „Държавен вестник“. Очакваме това да се случи другата седмица и да се изземат всички талончета, от всички места, където се продават в момента, освен пунктовете на Българския спортен тотализатор (БСТ).
Това заяви в кулоарите на Народното събрание Валери Симеонов.
Тази сутрин депутатите гласуваха Закона за хазарта, според който лиценз за организиране на лотарийни игри да може да бъде издаден само на държавата.
С измененията в Закона за хазарта се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги без съответния лиценз.
Текстовете предвиждат лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, или техните разновидности, да могат да се организират само от Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“, съобщи novini.bg.
Промените предвиждат забрана на продажбите на талони и билети с хазартна цел на по-малко разстояние от 300 метра от училищата. Това правило сега се отнася само за казината и игралните зали.
Печалбите от игрите, които не са изплатени до влизането в сила на този закон, се изплащат съгласно утвърдените игрални условия и правила за съответната игра. От деня на влизането в сила на този закон се преустановява разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в игрите от организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“.
Издадените фишове, талони или други удостоверителни знаци, които не са продадени до влизането в сила на този закон, се унищожават до 31 декември 2020 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпипаха 34-годишен шуменец с наркотици във Варна
Следваща статияЗаради нерегламентирани превози може да спрат важни автобусни линии в общините Каспичан и Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here