дом Общество Валентин Тончев, общински съветник в ОбС – Велики Преслав: Има схема за...

Валентин Тончев, общински съветник в ОбС – Велики Преслав: Има схема за източване на общински средства и еврофондове!

5
ДЯЛ

В редакцията на 24shumen.com се получи позиция от независимия общински съветник във ОбС – Велики Преслав Валентин Тончев. Според него в общината е създадена схема за източване на общински средства и еврофондове.
Ето и цялата позиция:
„За първи път съм общински съветник и в рамките на този мандат на общински съвет – Велики Преслав, установих схема за източване на общински средства и еврофондове. На първо място цитирам договор за аренда на земеделска земя с № 2920/17.10.2006 г., с който 95.880 дка са били предоставени за срок от 20 г., или до 2026 г., на С.*, който понастоящем е общински съветник. След 4 години или на 31.08.2010 г., той предоставя имота на негов роднина с допълнително споразумение. Това е незаконосъобразно според договорите за прехвърляне на земя под аренда на трето лице. През тези години те са кандидатствали за субсидии от национални и европейски програми с една и съща земя, което е второ нарушение.
Уважаеми граждани,
Забележете, те получават субсидия за земеделска земя между 50 и 60 лева на декар, а плащат на общината наем от 8,50 лв. на декар. Това драстично ощетява общината и сега аз като общински съветник ще внеса докладна за увеличаване на наема, но се питам дали общинските съветници ще подкрепят моето предложение. Ще сезирам и съответните компетентни органи за разследване за периода, през които арендоват земята до ден днешен.
Съветникът И.* има изключително влияние при печеленето на обществена поръчка, всяка поредна година, за поддръжка на уличното осветление в общината. Фирмата „Е.*” ЕООД е на негов близък, който безпрепятствено печели поръчките. Същата фирма стопанисва общинска земеделска земя от 16.231 дка и плаща годишен наем от 159 лв., което е по-малко от 10 лв. за декар. С докладна ще поискам увеличение и на този наем. Територията на стопанисваната земя, известна ни като опитно поле, не се използва по предназначение. Тя е превърната в депо за дърва за огрев. Има и постройка, която се обитава от г-н И.*, но той не плаща и стотинка на общината.
На същата фирма беше възложено изпълнението на проекта за изграждане на герб на община Велики Преслав от растителни и декоративни материали. Проектът беше на стойност 9 985,60 лв. Въпросът е има ли фирмата нужната квалификация за изработка на ландшафна декорация и има ли съответната компетентна работна ръка за тази работа.
Аз, Валентин Тончев, а и целият град видя кой изпълни поръчката. За тези нарушения ще сезирам съответните органи за проверка. Тези, които положиха подписите си, би трябвало да бъдат подведени под административна и наказателна отговорност“.

Забележка: Имената на общинските съветници се пазят в редакцията. Позицията на Валентин Тончев е публикувана с незначителна редакторска намеса.
Редакцията е готова да публикува и други мнения по темата, както и право на отговор.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа 17 май: Бойко Борисов открива нова производствена преса в „Алкомет“
Следваща статияОбразователното министерство с важна информация за матурите

5 КОМЕНТАРИ

  1. На нас пък ни е интересно,какво стана с разследването,от изтеклите записи на същия този съветник Валентин Тончев,за печелене по втория начин общински поръчки,няма ли да го осъдят за далавери с обществени средства?
    А и шефа му на партията АБВ все по големи джипове взе да кара,а е зам.кмет (Д.Бодуров) на града.Откъде печелят тези огромни средства за тези луксозни возила и скъп живот?
    Май там нещата около тях също много са окаляни?!
    Така е,докато некадърници и крадци управляват Преслав,градът все повече ще запада.
    Смядово и Върбица ни водят по всички показатели,и кадърни кметове и общ.съветници!

  2. Крадеца вика дръжте крадеца.Цялата община от кмета до общ.съветници са за изхвърляне от общината.Че много крадат и нищо не правят за града ни.
    Смядово и Върбица отдавна изпревариха по развитие Преслав,заради нескопосаните ни управници!

  3. Това е избраника на Бодуров. И тоя ще представлява града.Какъвто единия такъв и другия. Кметът е безличен как града да е добре. Хора тия за да са там някои е гласувал за тях.

  4. Това е избраника на Бодуров Какъвто единия такъв и другия Тоя ще представлява града и стоя безличен кмет как Преслав да е по добре от Смядово За да са там някой е гласувал за тях

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here