дом Здраве Ваксинират първо медици, зъболекари и фармацевти

Ваксинират първо медици, зъболекари и фармацевти

0
ДЯЛ

Лекари, медицински сестри, зъболекари и фармацевти ще са първите, които ще бъдат ваксинирани против COVID-19. Това обяви на брифинг днес здравният министър Костадин Ангелов при представяне на Националния план за ваксиниране.
Първата група подлежаща на ваксиниране е 243 600 души. От тях 30 000 лекари, 10 000 зъболекари, 46 000 професионалисти по здравни грижи1 6 600 фармацевти, 2 000 помощник фармацевти, 150 000 помощен персонал.
Във втората група влизат 112 080 души – учители, работници в социални заведения и хора настанени в социални домове, персонала на ферми за норки.
Служителите, които поддържат основни дейности свързани с обществения живот, са обособени в трета група за ваксиниране против COVID-19.
Четвъртата група е на лицата на 65 и над 65 години, както и хора с хронични заболявания. Тук очакваният брой хора подлежащи на ваксинация са 1 800 000. Хората над 65 години в страната са около 1 500 000. Броят на хората между 45 и 65 години е 1 950 000.
Ваксинирането за всички български граждани ще е доброволно с ваксина по техен избор.
Страната е разпределена на 6 ваксинационни района. За всеки от тях ще отговаря РЗИ. За район 1 ще отговаря РЗИ-Враца. В район 2 дейностите са поверени на РЗИ-Велико Търново. Район 3 ще се ръководи от РЗИ-Варна, а район 4 от РЗИ-София. За 5 район ще отговаря РЗИ-Пловдив и за 6 РЗИ-Бургас.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОгнеборци съдействаха за пренасяне на болни със съмнениe за COVID-19
Следваща статияЧаст от Шумен е без вода поради авария

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here