дом Други Бюрото по труда отчете спад на безработицата в Шуменско

Бюрото по труда отчете спад на безработицата в Шуменско

0
ДЯЛ

524 безработни лица от област Шумен са постъпили на работа през месец юли 2018 г. През юли 2018 г. на работа в област Шумен са постъпили 524 безработни лица. Със съдействието на трудовите посредници от бюрата по труда в областта в заетост са включени 86,6% от започналите работа през месеца. През юли 2018 г. продължиха действията за устройване на работа на лицата от уязвимите групи на пазара на труда. Всеки трети безработен, постъпил на работа през месеца, е на възраст над 50 години. По програми и мерки за заетост и схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” са заявени 97 работни места.
Броят на регистрираните в бюрата по труда от областта безработни лица през юли 2018 г. е 7322, с 168 по-малко спрямо предходния месец. Равнището на безработица в Шуменска област е 9,6%, с 0,2 процентни пункта по-ниско спрямо юни 2018 г. В сравнение с юли 2017 г. безработните са с 2000 по-малко, а равнището на безработицата спада с 2,6 процентни пункта.
В град Шумен броят на регистрираните безработни през месеца е 1329. Равнището на безработица в града през юли 2018г. задържа нивото си спрямо предходния месец – 2,9%. При сравнение със същия месец 2017 г. се отчита спад с 0,4 процентни пункта на равнището на безработица и намаление със 172 лица на регистрираните безработни.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзграждат младежка геосфера в Шумен
Следваща статияЕдна автобусна линия – десетки благодарности