дом Култура Българската комедия „Ятаган“ с предпремиерно турне в 12 града

Българската комедия „Ятаган“ с предпремиерно турне в 12 града

0
ДЯЛ

Филмът ще се прожектира тази вечер във Варна във Фестивален и Конгресен център

Дългоочакваната продукция „Ятаган“, която е събрала под шапката си цяла палитра от известни български имена, тръгва на предпремиерно турне в цяла България. Началото ще бъде във Варна, тази вечер, където по червения килим във Фестивален и Конгресен Център ще мине част от екипа и актьорския състав на „Ятаган“.
Останалите градове, в които лентата ще се прожектира са Велико Търново на 14-и, Видин и Враца на 15-и, Русе и Плевен на 16-и, Пловдив на 17-и, Благоевград на 20-и, Бургас на 21-и, Стара Загора на 22-и и Сандански на 23-и. Гала премиерата на „Ятаган“ ще се състои на 18-и февруари в София в „Cinema City“, Парадайс център.
Филмът е продукция на „А Плюс Филмс“, зад която се „крият“ имената на братята Христо и Янаки Дерменджиеви. През изминалата година те спечелиха наградата на „Europa Cinemas“ за млад предприемач, благодарение на усилията, които полагат за развитието на киноиндустрията у нас. Режисьор на лентата е Андрей Андонов, който нашумя с дебютния си филм „Никой“ – най-гледаният български филм в платформата YouTube с 27 милиона гледания.
За първи път зрителите ще могат да видят на голям екран да си партнират имена като Мариан Вълев, Евгения Калканджиева, Ивайло Драгиев, Любомира Башева, Васил Василев – Зуека, Китодар Тодоров, Георги Стайков, Стефан Денолюбов, Невена Бозукова, Силвия Станоева. Със специално участие в лентата са Ники Кънчев, Любомир Нейков и Ники Илиев.
Историята разказва за инспектор Рангел Костов (Мариан Вълев) от Агенцията за борба с тероризма, който е изправен пред заплахата от уволнение поради липса на резултати. Окрилен от алкохола и под натиска на новоназначената началничка Силвия Овчарова (Евгения Калканджиева), инспекторът съчинява доклад, в който обявява кварталния нехранимайко Николай Николов – „Никсъна“ (Ивайло Драгиев) за водач на терористична клетка.
Когато данните за огромните успехи на българския антитероризъм най-после достигат до Интерпол и ЦРУ, своеобразният „булгаргейт“ бързо бива разкрит. Но всички местни играчи са дотолкова затънали в лъжите си, че единственият им изход е заедно да превърнат тези лъжи в истини – както си е редно по нашите земи.
„Ятаган“ е комедия, която разкрива истинското лице на нашето съвремие, характерно с това, че нищо не е такова, каквото е! Филмът тръгва по кината в цялата страна на 20 февруари 2020 година.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКамикадзе на пътя: Шофьор от Иваново „летя“ със 176 километра
Следваща статияТрескава подготовка за „Трифон Зарезан” във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here