дом Общество Бус с отпадъци на нелегално сметище засякоха инспектори на РИОСВ-Шумен

Бус с отпадъци на нелегално сметище засякоха инспектори на РИОСВ-Шумен

0
ДЯЛ

Бус пълен с отпадъци засякоха експерти на РИОСВ-Шумен на нерегламентирано сметище под стената на язовир „Кюлевча“. Това съобщиха от местната екоинспекция.
Проверката е направена по сигнал за нелегално сметище. На място е установено нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци (пластмаси, изолации, хартиени, пластмасови опаковки и др.) на площ около 1 дка.
По време на проверката, извършена в присъствието на кмета на населеното място и представители на ОД на МВР – Нови пазар, в проверявания имот е пристигнал микробус, натоварен и превозващ отпадъци (пластмасови опаковки и торбички). На шофьора на товарния бус е съставен акт за транспортиране на отпадъци без издаден регистрационен документ по Закона за управление на отпадъците (ЗУО).
Съставен е акт за нерегламентирано съхранение на отпадъци и на юридическото лице, собственик на имота, както и констативен протокол с предписание за почистване на замърсения участък със срок за изпълнение на предписанието.
След изтичане на срока, отново ще бъде извършена проверка на място.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия11 нови положителни проби за коронавирус в България
Следваща статияНови 2 случая на заразени с COVID-19 в България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here