дом Политика Бум на желаещи нашенци в чужбина да гласуват на 4 април, най-много...

Бум на желаещи нашенци в чужбина да гласуват на 4 април, най-много са в Турция

0
ДЯЛ

Близо 88 хиляди нашенци в чужбина са подали заявления за гласуване на 4 април, което е почти два пъти повече спрямо парламентарните избори през март 2017-та.
Това сочат обобщените данни след като късно в сряда изтече срокът, в който можеха да се подават предварителни заявки.
Очаквано най-активни се оказаха изселниците ни в Турция – подадените заявки са 20 890. По прогнозни данни на 4 април в южната съседка за Народно събрание ще гласуват поне 35 000 нашенци.
След Турция се нареждат Вeликoбритaния – 16 378 души, Гeрмaния – 13 627 души, Иcпaния – c 7 778 души, CAЩ – c 5 056 души.
Не е изключено в деня на изборите правото си на вот да упражнят между 150 и 200 хиляди нашенци в чужбина.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНовите ограничения: РЗИ с препоръка да се затворят детските ясли
Следваща статияНови 3 121 случая на COVID-19 у нас, в Шуменско са 79

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here