дом Политика БСП: Вот на недоверие заради корупция! ГЕРБ: Преодоляхме вече 4 такива!

БСП: Вот на недоверие заради корупция! ГЕРБ: Преодоляхме вече 4 такива!

0
ДЯЛ

БСП ще внесе вот на недоверие към правителството за корупция следващата седмица, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.
„Оставката и падането на правителството е гаранция за просперитет на България и перспектива пред българския народ. България ще започне да се възстановява и българите да живеят по-добре, когато моделът на олигархично-паралелната държава си отиде“, коментира тя.
„Съществуват поне три реалности в момента. Първата е пандемията от Covid-19. Болестта ту отшумява, ту се връща и наред със здравните мерки, вместо да ни е урок за спешна реформа в здравния модел, все повече се засилва усещането за политически цели. Прави впечатление, че случаите на заразени растат правопропорционално на скандалите, генерирани от властта“, смята Нинова.
Според нея именно затягането на мерките срещу разпространението на болестта служи за „прикриване на скандалите и закрепване на управлението“.
„Втората реалност е икономическата и социална криза, която идва вследствие на пандемията. С просто око се вижда, че идва торнадо, което засмуква и унищожава работници, фирми, инвестиции и домакинства. Третата реалност, най-опасната – не просто стоите и гледате, а участвате в разрушаването на темелите на дома ни – България. Основата е държавността. Нито една институция не работи по правила“, заяви още Нинова пред депутатите.
За пример тя даде липсващите огромни суми в бюджета заради неплатени данъци от няколко хазартни фирми, както и записите с гласа, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов.
„Премиер заплашва разследващ журналист и унижава българския парламент чрез неговия председател. Докато прави всичко това, спи с пистолет до главата, обкръжен от пачки пари. Други бизнесмени разкриват как силово и арогантно им се отнемат фирми. Това е разпад на държавността“, смята Корнелия Нинова.
Лидерът на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова отсече от парламентарната трибуна – няма да позволим на България да заприлича на БСП – с празна каса, с воюващи лобита и липса на лидерство.
Дариткова посочи, че левицата се опитва да разрешава вътрешнопартийните си проблеми като ги превърне в общонационални.
Депутатът от ГЕРБ предупреди левите, че предсрочни избори не са в тяхна полза. „Водим ви с 15-20 процента. Наистина ли искате сега да правите избори?”, запита реторично Дариткова. И завърши: „Нямаме никакви опасения нито от поредното вето на вашия президент, нито от поредния вот на недоверие. Преодоляхме вече четири такива. Обединените ви усилия са безплодни“.
От БСП ще поискат и създаване на анкетна комисия, която да провери казуса с липсващите 700 милиона от хазната вследствие на „лобизъм и скрити договорки в хазарта“. Идеята за анкетната комисия е от няколко седмици.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Тутурутка“ гостува в Шумен
Следваща статия28 горски пожара за 6 месеца, отчетоха от СИДП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here