дом Политика БСП влиза в изборен цикъл

БСП влиза в изборен цикъл

0
ДЯЛ

Националният съвет на БСП (НС) стартира от 1 декември – отчетно изборен цикъл със събрания на основните партийни организации, общински конференции, на които ще се избират нови ръководства и делегати за конгреса. През месец май догодина ще бъде избран нов НС.
През декември ще бъдат приети правила за пряк избор на председател на партията, а кулминацията – избор за нов лидер е насрочен също през май, научи 24shumen.com от участници в драматичния пленум на БСП, на който беше анализиран изборния резултат.
„Напрежение в залата нямаше, но имаше по-остри, откъслечни реплики по адрес на опозицията в партията. Темата за оставката на лидера Корнелия Нинова изобщо не беше повдигната“, уточни нашият информатор. Георги Пирински атакувал с препоръки партията да се върне към идентичността сr, а промяната, която прави лидерът не е положителна.
Източникът ни разкри, че все пак оставката на Корнелия Нинова е била поискана в края на алтернативен доклад, който обаче не е бил гласуван. Приет е бил единствено официалният доклад на ръководството на партията. Според документа резултатът от изборите е „добър, но не достатъчен“. „Направихме пробив в големите общини и областни центрове, но отстъпихме позиции в по-малките“.
От високата трибуна е бил похвален новият кмет на Нови пазар, като един от двамата „млади кметове до 35 години.“ За минималната разлика с кандидата на ГЕРБ в Шумен от 77 гласа не е станало нито дума.
Решено е НС на БСП, Парламентарната група и местните ръководства да инициират публично говорене за създаване на публично говорене за създаване на обществена нетърпимост и разобличаване на порочните изборни практики, които деформират и обезсмислят свободния избор на гражданите. Да търсят подкрепа и взаимодействие с граждански организации.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлужител в ПП „Шуменско плато“ разчисти от паднали клони пътеката за пещера „Русалка“
Следваща статияОкончателно: Отварят чувалите от 4 секции, ще търсят жалби при бюлетините (обновена)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here