дом Общество Борисов уволни зам.-министър на земеделието, съветник и двама директори

Борисов уволни зам.-министър на земеделието, съветник и двама директори

0
ДЯЛ

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров. Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.
Министър-председателят Борисов разпореди на министър Порожанов да освободи също така директорa на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорa на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов.
Междувременно протестът на животновъдите в столицата приключи.
„Ще увеличим помощта „де минимис“ за фермерите с евтаназирани животни на 15 лв., тъй като премиерът Борисов обеща да получим допълнителни средства“, каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов след срещата с представители на протестиращите животновъди. Порожанов посочи, че разговорът с представители на протестиращите и премиера Бойко Борисов е бил дълъг. „Исканията за оставки ще бъдат удовлетворени – това е подписано в споразумението. По отношение на искането за „де минимис“, което към момента е 7 лв., получих уверение от премиера, че наесен ще получим допълнителни средства, така че на този етап с наши разчети, които имаме по бюджета на нашето министерство, ще можем да го увеличим на 15 лв., но не и на 20 лв., тъй като става голямо за възможност за изплащане. Това, което беше свързано с наредбата – ще се направи анализ от гледна точка на производители, които не са успели да получат плащания по обвързаното, и след анализа ще заложим средства в бюджета за 2019 г.“, обясни министърът.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ полунощ: Пускат движението по улиците „Марица“ и „Софийско шосе“
Следваща статияБаскетболистките от Велики Преслав втори на национален турнир