дом Общество Борисов отговори на президента Радев, създава се и Медицински съвет за борба...

Борисов отговори на президента Радев, създава се и Медицински съвет за борба с коронавируса

0
ДЯЛ

Медицински съвет за борба с коронавируса ще създаде правителството. В него ще влязат най-добрите пулмолози, вирусолози, инфекционисти. Съветът започва работа още в понеделник. 30 души с коронавирус има в болници в момента, очаква се в пика на заразата болните у нас да достигнат 4 000 души. Това заяви на брифинг премиерът Бойко Борисов.
„Единствената ни задача е да опазим здравето на хората, ако се налага и с по-строги мерки. Армията ще се ползва само при искане на МВР, защото при този режим на работа полицията, пожарната и социалните служби ще се изтощят. В такъв момент е нормално армията да помогне“, обясни Борисов. Той определи изказването на президента Румен Радев от по-рано днес като „неочаквано и интересно“. „За седмица имахме две срещи с президента. Всеки ден му докладвам какво правим“, коментира още Борисов и добави, че е бил предупреден за ветото върху част от Закона за извънредното положение. „Чухме се вчера с президента и каза, че ще върне Закона заради точките за спекулата и думата „невярна“ информация. В действията си се водим само от становището на специалистите от Националния оперативен щаб. Всички в Европа признават, че нашите мерки са навременни и целесъобразни. Тактиката е да печелим време, за да овладеем ситуацията със заболеваемостта“, обясни Борисов. Той бе категоричен, че още утре ще внесат искане точката за спекулата да отпадне. „Приехме го по искане на БСП“, уточни премиерът и добави че не може да се раздаде държавният резерв само седмица след въвеждане на извънредното положение. „Целта е освен за здравето и живота на нашите пенсионери, да се погрижим да гарантираме техните пенсии. Колко време ще продължи извънредното положение, никой не може да каже. Ако не се налага, мярката няма да се удължава“, каза още Борисов и добави, че всички пострадали от кризата ще бъдат подпомогнати.
„През криза се минава само обединени, но с много лишения“, категоричен бе премиерът.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНяма нови заразени с коронавирус в Шуменско
Следваща статия15 нови положителни проби на коронавирус в България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here