дом Общество Борисов в Шумен: Изборите ще минат, но християни и мюсюлмани ще продължат...

Борисов в Шумен: Изборите ще минат, но християни и мюсюлмани ще продължат да живеят заедно

0
ДЯЛ

Премиерът Бойко Борисов присъства на официална церемония в зала „Арена Шумен“, на която бяха представени кандидатите за кметове на областни градове и общини в Североизточна България. Събитието уважиха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, евродепутатът Емил Радев, областните управители и депутати.
„В този регион основната битка, основната борба е между нас и ДПС. БСП ще се ориентират по-късно“, заяви министър-председателят.
Той припомни, че е получавал упреци защо по време на управлението на ГЕРБ общините, ръководени от кметове на ДПС са получавали колкото общините, управлявани от ГЕРБ. И защо правителството работи добре и с кметовете на Движението. Отговорът бил – християни и мюсюлмани, представители на различни партии имаме един месец да се караме, да се разправяме, да агитираме, но след изборите във всяко село, всеки град и махала живеят български граждани. И ние сме длъжни да се грижим за всички, независимо от коя партия са.
Така разсъждавам и това е обяснението за десетките милиони, които са отишли и в населени места, ръководени и от други партии, уточни Борисов. Да много е трудно да спечелим изборите там сега, добави той и припомни, че там са направени улици, детски градини, училища, обредни домове.
Българските мюсюлмани са наши братя и наши граждани. В листите много от нашите кандидати са мюсюлмани, обяви премиерът със задоволство.
С думите „Ела при мен, че си ми приятелка“ той покани кандидатката за кмет на Хитрино. И й припомни какво е направено след жп инцидента. „Обещахме и направихме къщите на хората, нали“, риторично попита той. И последва отговор от кандидатката „Да“. И знамето, българското развяхме там, обясни Борисов пред многобройната аудитория. Ние сме давали само пари, защото там живеят български граждани, увери премиерът.
Той попита какво дава основание на ДПС да правят внушения, че от ГЕРБ заплашват със смяна на имената. И призова хората да не се подават на никакви внушения на фона на събитията в Сирия.
„Босна, Херцеговина, Косово. Ние имаме прекрасен етнически мир. Затова този месец позволявам да се разправяте както намерите за добре. С дипломатични, мирни, законови средства, защото има какво да покажете“, апелира Борисов и уточни, че много е направено – зали, шосета, училища, стадиони, детски градини.
Навсякъде за всички, не да правим като тях да има разлика, каза Борисов без да уточни името на партията, която разграничава хората.
Скарах се на едни, дето бяха написали ГЕРБ на асфалта, не одобри той самодейността.
Ние никого не сме плашили, точно обратно плашиха с нас, че като дойде Борисов ще ви изсели, ще ви смени имената, ще бутне джамиите, добави премиерът с възмущение. И попита областния управител на Разград така ли е. От нас има смисъл само ако правим добрини. Ние не се борим да ставаме на 100 години и да причиняваме няколко национални катастрофи, както са го правили БСП, заяви още той.
Борисов съобщи, че турската държава е плащала на проповедниците на българските мюсюлмани. Българските свещеници нямали заплати. Издържали се с дарения, с продажби на свещи, от какво ли не. Но правителството е взело решение и българските свещеници, мюфтии и ходжи всички били на еднаква заплата.
„Ние сме гарант за етническия мир и никога не бихме дали да се прекрачи границата“, обяви той.
Предстои ни оспорвана битка, в която трябва да добавим още общини. И за Никола Козлево ми е драго“, посочи Борисов програмата максимум за изборите. Идеята е да показвате какво е било и какво сме направили, категоричен бе той.
Преболедувахме, мобилизирайте се, има смисъл от нас само ако правим добрини, призова министър-председателят.
„Добре дошли в нашия обновен град. Показахме, че можем, знаем как да го правим. Имаме визия за бъдещето на нашите градове“, заяви кандидатът за кмет на Шумен от ГЕРБ Любомир Христов. Той посочи като постижения Спортната зала „Арена Шумен“, новия Старчески дом. А всичко това е изградено благодарение на правителството, ръководено от премиера Бойко Борисов, добави Христов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпектакъл от героични епоси от 12 държави със световна премиера в Шумен
Следваща статияЩе се радваме на слънчево и топло време

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here