дом Политика Борисов в Кърджали: Строим църкви и манастири, ремонтираме и джамии

Борисов в Кърджали: Строим църкви и манастири, ремонтираме и джамии

0
ДЯЛ

Винаги съм уважавал протестите на хората и няма случай протестиращи с конкретни искания към правителството да не са били чути и след това да не им е бил решен проблемът, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии в Кърджали. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Според премиера трябва да се прави разлика между протестиращите и провокаторите, които хвърлят бомби и къртят София. „Бих коментирал протестите, ако едната вечер говори този, който би бил социалният им министър, на другата вечер – финансовият, на третата – икономическият, да чуем как ще управляват, освен да искат бесилки и ковчези“, изтъкна още Борисов. На партиите, които искат да управляват, премиерът също напомни, че след няколко месеца предстоят избори и всеки би следвало да каже какво възнамерява да направи – за пандемията, за социалната, за икономическата и за другите сфери и откъде ще бъде осигурено финансиране за това. „Тогава ще им блеснат истинските физиономии. Те са били са във властта“, напомни Борисов.
На репортерско питане „Имате ли дете от Борислава Йовчева“, премиерът отговори: „Не. Абсурд, глупости не ме питайте“, пишат колегите от 24rodopi.com.
В Кърджали министър-председателят присъства на освещаването на новия манастирски комплекс „Свети Йоан Предтеча“, за чието изграждане правителството отпусна близо 2 милиона лева. Възстановяването на манастира започва преди около десет години, като с помощта на държавата комплексът вече е действащ духовен център.
„Това е един от начините за етническата толерантност. Строим и възстановяваме църкви и манастири, ремонтираме и джамии. Хората, които изповядват различни религии, се чувстват в собствената си държава еднакво уважени“, заяви Борисов.
„Силите ни не са големи и сигурно строителството щеше да трае десетилетия, но през 2015 година правителството на оглавявано от Бойко Борисов, отпусна сумата от 800 000лв., с което започна истинското мащабно строителство. През декември 2019-та година отново правителството на Бойко Борисов, отпусна 1 милион лева. Благодарим ви!“, каза в словото си Негово Високопреосвещенство митрополит Николай, след като извърши водосвет и освети новоизградените постройки на манастирския комплекс „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали.
Според председателя на парламента Цвета Караянчева, днешното събитието е от голямо значение не само за Кърджали, но и за страната.
“Днес е толкова хубав празник за Кърджали и цяла България. Това, което направи премиера Борисов за Кърджали е велико дело “, отбеляза Караянчева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКонцерт под звездите на трио „Владигеров“ във Велики Преслав
Следваща статия2 330 теста, 92 заразени, един нов случай на COVID-19 в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here