дом Общество Борисов в Истанбул: Европредседателството е за 6 месеца, а с Турция сме...

Борисов в Истанбул: Европредседателството е за 6 месеца, а с Турция сме съседи от векове!

0
ДЯЛ

„За нас е голяма чест с нас да е патриархът, мюфтията, и всички парламентарни групи. Тази църква преди 7 години щеше да падне, сигурно сте я виждали“, каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов в двора на обновената Желязна църква в Истанбул. Той е в турския мегаполис с делегация, за церемония по откриването на изцяло възстановената църква „Св. Стефан“ в Истанбул. На откриването ще присъстват и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и министър-председателят Бинали Йълдъръм.
„Турция са ни съседи, а това че край „Златния рог“ има възстановен български грам е едно прекрасно доказателство за добросъседство и за мир. Много е трудно да се гради мир. Европредседателството е за 6 месеца, а с Турция сме съседи от векове“, отбеляза българския премиер.
„Да ни е честит обновеният храм „Свети Стефан“ и да се издига българският дух в нашите отношения за доброто на нашите страни, църкви и народи. Слънчев ден, красота, богатство на нашата история и градски отношения в ново време. Реставрацията е чудесна. Слънчево е и на душата ми, както и на душата на всички българи, които знаят каква стойност за нашата България има построяването на този храм“, това заяви Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит преди откриването на реставрирания храм „Св. Стефан“ в Истанбул.
Припомняме, че министър-председателят Бойко Борисов ще открие реставрирания български православен храм „Свети Стефан“ в Истанбул.
Снимки: Пресцентър на Министерски съвет
24shumen.com

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТопло и слънчево време ни очаква днес
Следваща статияПроф. Сава Сивриев: Да подражаваме с делата си на Свeти Йоан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here