дом Общество Бойко Борисов: Ние важните неща за България ги свършихме в този мандат

Бойко Борисов: Ние важните неща за България ги свършихме в този мандат

0
ДЯЛ

Ние важните неща за България ги свършихме в този мандат, заяви премиерът Бойко Борисов днес по време на инспекцията на строителството на автомагистрала „Хемус“, в участъка Буховци – Белокопитово. Той посочи като пример двойното увеличение на заплати на учители, 60-те милиона лева за висшите учебни заведения в новия бюджет, нулева миграция, водеща роля на страната в региона, влизането в еврозоната, банковия съюз. По думите му, експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много. „Мен ме устройва най-много, защото ще мога да работя за партията“, каза още Борисов. Той смята, че извънпарламентарните партии и формираните нови политически проекта са длъжни да „загряват“ около пистата в опит да привлекат повече избиратели, но това не означава, че на 20 дни или месец трябва да се провеждат избори.
„Всички, които искат да влязат в парламента ги познавам много добре, знам им качествата. Това е правилно, ако има много висока политическа култура у всички. Светът вече е влязъл в криза, светът вече е в депресия“, коментира още Борисов. По отношение на президента Румен Радев, министър-председателят заяви, че Радев вече е политически играч, силно политически украсен,а не е безпристрастен.
Бойко Борисов отговори на въпрос относно отзоваването на двама руски дипломати. „Още преди няколко години предупредих президента Путин, че на територията на България има недопустими неща. Нашите служби са добри, прокуратурата е много стриктна в това отношение и спрямо всеки, който се опитва да шпионства се прилага съответния надлежен ред. За да действат така ДАНС и прокуратурата има достатъчно информация“, заяви Борисов.
Той изрази задоволство от напредъка по строителството на участъка Буховци- Белокопитово. „Полага се огромен труд, на голяма част от отсечката е вече е положен асфалт, на друга се довършват мостовете, но теренът е много тежък. Много са тежки мостове, не искаме да пресираме строителите, нека се спазят технологичните срокове, за да не се налага да ремонтираме след това“, каза Борисов. В отговор на въпрос той посочи, че на този етап не се предвижда увеличение на размера на тол таксите. „Светът влиза във втора вълна на КОВИД, с нашите мерки направихме така, че да не усетим пандемия. Цяло лято и туризмъм работи, с мерките 60/40, 80/20 успяхме да запазим хиляди заводи, стотици хиляди работни места, безработицата е към 7-7,5%, докато в други държави – САЩ, Великобритания, някои европейски държава минава 25-35% “, каза Борисов. Той изрази съжаление заради отказа на Европа да направи общ медицински протокол. По думите му, Европа влиза неподготвена в кризата.
Снимка: Архив на 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНамалиха данъка на такситата в Шумен на 300 лева
Следваща статияСедем сигнала за трудови нарушения са подадени от областта чрез приложението VOX

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here